Concursul Național de Fizică "PHI"
Aspecte din Centrul de Examen Colegiul Național Pedagogic "Spiru Haret" Buzău pentru Concursul Național de Fizică "PHI"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Colegiul National Pedagogic "Spiru Haret" Buzau | ![]() |
Aspecte din Centrul de Examen Colegiul Național Pedagogic "Spiru Haret" Buzău pentru Concursul Național de Fizică "PHI"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Clasele a VI a A ,VII C si XI E de la Liceul Pedagogic Spiru Haret Buzău ,coordonate de profesorii de istorie Felicia Elena Boscodeala și Constantin Coman au efectuat astăzi o excursie de comemorare a eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Slavă și cinstire eternă celor care au murit pentru apărarea pământului românesc!
Elevii clasei a IX – a E au oferit o mangâiere, un zâmbet, un strop de bucurie copiilor de la LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL PENTRU COPII CU DEFICIENTE AUDITIVE BUZAU.
SARBATORI FERICITE TUTUROR!
https://www.youtube.com/watch?v=hQTf5gyKfZY&feature=youtu.be
Evenimentul a avut loc in amfiteatrul liceului, vineri, 11.11.2016.
Invitat: Cosmin Alexandru, decan al Academiei de Antreprenoriat Bucuresti.
Participanti: elevi liceu
Organizatori: project managerul Delia Grigoroiu
prof. Alina Codreanu
http://www.banipentruscoalata.ro/ se desfășoară în perioada 5 noiembrie 2016 ora 00:00 – 17 decembrie 2016 ora 23:59.
http://www.banipentruscoalata.ro/regulament.pdf
3.1. Fiecare instituție de învățământ este înscrisă automat în competiție și acumulează puncte prin numărul de susținători, persoane cu vârsta minimă de 15 ani, elevi sau adulți care:
i. Accesează pagina competiției, www.banipentruscoalata.ro și urmează trainingurile din cadrul acesteia, BaniIQ sau Baniipenet disponibile la www.competitiebaniiq.jaromania.org, respectiv www.competitiebaniipenet.jaromania.org, (completează chestionarul pre-training, parcurg cu atenție fiecare training și completează chestionarul post-training)
ii. Completează denumirea corectă și completă a liceului pe care îl susțin, județul, localitatea acestuia. Sunt considerate înscrieri valide doar cele care includ denumirea completă a instituției de învățământ, fără prescurtări și fără alte semne în afară de litere (fără diacritice, ghilimele, cratime etc.). Exemple de scriere validă: Colegiul National Gheorghe Popa Timisoara; exemple care nu vor fi luate în considerare: CN.GPT, CNGPT, “CN Ghe Popa”, „CN Gh. Popa TM”, //Colegiul N Gheorghe POPA//// etc.
iii. Răspund corect la cel puțin 50% dintre întrebările testului final. 3.2. Pentru fiecare persoană (elev sau adult) care a finalizat trainingul BaniIQ sau trainingul Baniipenet, Organizatorul oferă o diplomă de participare la sfârșitul trainingului și 1 EUROpunct instituției de învățământ pe care aceasta o susține, utilizând formularele trainingului, în condițiile articolului 3.1. 3.3. Săptămânal, pe site-ul competiției va fi afișat topul primelor 10 licee
Marți, 24 mai 2016, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, a organizat conferința intitulată Miracolul cunoașterii. Noi provocări în dialogul dintre știință și credință, avându-l ca invitat pe Pc. Diac. Dr. Adrian Sorin Mihalache, tânăr profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași.
Evenimentul s-a desfășurat în Amfiteatrul Liceului Pedagogic din Buzău, în cadrul proiectului eparhial pentru tineret Ortodoxie și Leadership, și s-a adresat atât profesorilor de Religie, cât și celor de alte discipline, elevilor și tinerilor din județul Buzău.
Obiectivul acestei întâlniri a fost conștientizarea sutelor de profesori participanți privind dezvoltarea și actualizarea demersului lor didactic, precum și înțelegerea tranziției de la paradigma lecției de succes de la începutul anilor 2000 – abordarea interdisciplinară, laabordarea transdisciplinară, emergentă ca strategie educațională în zilele noastre, întrucât corespunde cel mai bine nevoilor de formare continuă a profesorilor, dar și nevoilor de formare ale elevilor și ale tinerilor, în general.
Părintele diacon Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filozofie al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi cu teza Dimensiunea cosmică a persoanei, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science, editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie, Filosofie şi Ştiinţă al Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă, fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific inter și transdisciplinar. Realizează şi moderează emisiuneaLumina Celui Nevăzut la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române. (Pr. prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial)